• rtrtyrty tyry

Kleine Overstraat 38, DEVENTER

Beleggers opgelet!

Wij mogen u aanbieden dit prachtige rijksmonument in het historische centrum van de hanzestad Deventer. De prachtige trapgevel met jaaraanduiding 1651 is voorzien van diverse ornamenten en mascarons (maskerkoppen). Het pand ligt in de Kleine Overstraat met veel karakteristieke panden en leuke winkels en ligt op een steenworp van de Brink, een van de mooiste pleinen van Nederland, de IJssel en het station.

Het pand heeft drie bouwlagen. Op de begane grond bevindt zich een winkelruimte met een frontbreedte van circa 3 meter. In het commerciële gedeelte bevinden zich een pantry met afzuigkap, een sanitair gedeelte met toilet en douche en een opslagruimte en trapkast. Tevens is er een kleine binnenplaats. Op de eerste en tweede verdieping is sprake van zelfstandige appartementen. De appartementen hebben een eigen huisnummer en opgang aan de Kleine Overstraat. Per woonlaag zijn afzonderlijke (tussen)meters aanwezig.

Het pand is volledig gerestaureerd en heeft nog veel oude kenmerkende stijlelementen. Door de status van rijksmonument biedt dit pand voor een koper bovendien de voordelen van subsidies bij het onderhoud van het pand! Kortom zeker de moeite van een bezichtiging waard!

Indeling:
- Kelder
- Begane grond: commerciële ruimte
- 1e verdieping: entree, woonkamer met open keuken, badkamer met douche, toilet en wastafel, ruime slaapkamer, ruim dakterras
- 2e verdieping: entree, woonkamer met open keuken, badkamer met douche, toilet en wastafel, ruime slaapkamer.

Afmeting:
- Kelder: circa 20 m2
- Commerciële ruimte: circa 45 m2
- Appartement 1: woonoppervlak circa 35 m2, dakterras circa 10 m2
- Appartement 2: woonoppervlak circa 35 m2
De perceelgrootte is totaal 80 m2.

Bestemmingsplan: Van toepassing is het Chw bestemmingsplan Deventer, stad en dorpen deel B. Het bestemmingplan kent op de begane grond diverse mogelijkheden, zoals detailhandel, dienstverlening, ambachtelijk bedrijf en horeca (2b, 3a, 3b). Op de eerste en tweede verdieping is de bestemming wonen van toepassing.

Huurgegevens:
De appartementen zijn beide verhuurd. De huuropbrengst van de appartementen tezamen bedraagt € 15.300,- per jaar. Het commerciële gedeelte is momenteel niet verhuurd. De verwachte huuropbrengst van het winkelgedeelte bedraagt € 6.000,- excl BTW. Dit geeft een (potentiële) huuropbrengst van € 21.300,- excl. BTW op jaarbasis.

Er is sprake van een behoorlijke aanvullende huurpotentie. Op basis van de huurprijscheck zelfstandige woonruimte is een huuropbrengst van rond de € 950 - € 975,- per appartement mogelijk. Dit leidt tot een potentiële huuropbrengst van circa € 29.000,- per jaar.-. Bij mutaties geeft dit dus de mogelijkheid voor een aanzienlijk hogere huuropbrengst!

Staat van oplevering:
Verkoper verkoopt op basis van het “as is, where is” principe is verwerkt en waarbij garanties vanuit verkoper niet of beperkt afgegeven worden, zowel qua omvang als tijd. De koper aanvaardt het registergoed in alle opzichten op basis van het "as is, where is” principe, waaronder onder meer bedoeld de bouwkundige, juridische, milieukundige, technische en feitelijke toestand waarin het registergoed zich bevindt en de koper heeft ter zake van deze staat van het registergoed geen enkele aanspraak, hoe ook genaamd, jegens verkoper. In aanvulling op het vorenstaande geeft de verkoper geen garantie en aanvaardt geen aansprakelijkheid omtrent datgene wat zij ter zake juistheid van het registergoed mededeelt, of waarvan mededeling achterwege blijft.

Algemeen:
Deze informatie is met zorg samengesteld. Voor de juistheid daarvan kan echter geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Alle opgegeven afmetingen zijn indicatief. Deze informatie dient slechts als uitnodiging om in onderhandeling te treden en kan derhalve niet worden beschouwd als een aanbod.

Interesse? neem dan contact op met Postma Makelaars, info@postma.nl of 0570-517517.

lees meer +
€ 495.000,- k.k.

Informatie aanvragen

Kenmerken
 • Overdracht
 • € 495.000,-
  k.k.
 • Soort vastgoed:
  Belegging
 • Status:
  verkocht
 • Bouw
 • Bouwjaar:
  1651
 • Bestemming:
  Belegging
 • Kavel oppervlakte:
  80m²
 • Bestemmingsplan:
  www.ruimtelijkeplannen.nl